…….. Wat een onzin, zult U denken. Maar dat is het niet. Lees nog maar es goed….

Een tipje van de sluier?
Goed, daar gaat ie…naast overheerlijke honing en prachtige bijenkorven is dit het nieuwste product in het Schokkerbij-assortiment. En het komt net op tijd. Nu de dagen korten, is het een licht-brenger. Maar ook op een zwoele zomeravond toepasbaar, want dan is het een sfeermaker.

De grondstof is door bijen verzameld, bewerkt en toegepast.
Ze maken er hun wonderbaarlijke zeshoekige cellen van, met overal dezelfde afmetingen. Hoe krijgen de bijen dat nou weer voor elkaar? Dat is een van de ontelbare wonderlijke mysteries van de natuur.

Als de honing uit de raten is gehaald, blijven de lege raten over.
Bijen bouwen liever nieuwe raten, dus wat te doen met de oude? Rob Triest gooit deze wondertjes niet weg, maar recycled ze….en hoe. De lege raten worden gesmolten, en daarna word het smeltsel gefilterd. Wat daarna overblijft is de grondstof, de was……hee, waar heb ik dat eerder gelezen?

Deze was word voorzichtig in een mal, ofwel een holle vorm gegoten, samen met een lont.
Nadat de was is gestold en afgekoeld, kan deze uit de mal worden gehaald. Het resultaat is een honing-gouden lichtbrenger en sfeermaker-in-een. Ofwel een prachtige was-kaars in de vorm van een dennenappel of een waxientje.

Mooi om te zien, leuk om kado te doen en fijn om te krijgen.
En nog biologisch ook, wat wil je nog meer…? Een pot Schokker Honing graag…. Dus wat was was voordat was was was? Het verrassende antwoord kunt U hier lezen

Hetty, Tekstschrijver (WerkBIJ van De SchokkerBIJ)

Pin It on Pinterest

Share This