De werkbijen

 

In een kolonie hebben de koningin, de werkbijen en de darren allemaal hun eigen rol.

 

Omdat De Schokkerbij niet commercieel is, en materialen en reizen geld kosten, zijn er een aantal mensen die hem steunen.  Een bijzondere soort “Werkbijen”.

 

Ze steunen De Schokkerbij met hun eigen talenten vanuit hun eigen vakgebied en/of brengen benodigde materialen in. Hieronder kun je lezen wat hun verhaal is om dit zonder vergoeding te willen doen.

 

Wat zou jij kunnen/willen doen om de honingbij te helpen?
Je kunt meer leren over de bijen, een spreekbeurt houden,
een korf leren vlechten, biologische bloemzaadjes planten, ….

 

Cursus korf vlechtenContact

Claudia Kaldenbach
www.bijhetbos.nl
www.kijknaarkansen.nl

Website, Online Marketing, Sponsors

Ons vakantiehuis is duurzaam gebouwd, ik probeer het milieu te sparen met recycling. Sinds 2016 eet ik – dankzij onze dochter – 90% veganistisch en 10% vegetarisch, voor minder CO2 uitstoot en ook om dierenleed tegen te gaan.
Ik was dus erg blij een imker te vinden die NIET met suiker werkt en zijn ritme aanpast aan de bijen. Bovendien zag ik kansen voor onze gasten (vaak gezinnen) voor een leuk uitje. Toen ik zag dat er hier en daar online wat te vinden was van De Schokkerbij, maar geen Website of Facebook, was mij duidelijk wat ik kon doen om het belangrijke werk van de Schokkerbij te kunnen steunen.

Nadieh Kaldenbach
www.diehsign.nl

Logo ontwerp, vormgeving Social Media, reclame en drukwerk

Ik ben die andere veganist. Studeer Industrial Design aan de Universiteit in Twente en hou van ontwerpen.
De ontmoeting met de imker vond ik heel bijzonder, want ik was net van plan om alle honing de deur uit te doen, omdat ik het niet eens ben met hoe dat geproduceerd wordt.
Gelukkig heb ik nu een pot honing die wel diervriendelijk is gemaakt. Het logo wat De Schokkerbij had, was geen uniek logo, maar een standaard print van een drukker. Ik heb inmiddels 2 unieke logo-ontwerpen gemaakt. Ze zijn de schattigste logo’s die ik tot nu toe gemaakt hebt. De ronde vormen passen bij het vriendelijke bijenvolk en de doelgroep.

Patrick Eijk
www.studio-boom.nl

Fotografie en video

Tijdens de Gesteentedag op Schokland raakte Patrick in gesprek met De Schokkerbij. Hij maakte een aantal foto’s welke hij via Facebook naar ons stuurde. Misschien kun je raden welke foto’s op deze site gemaakt zijn door Studio-Boom? Overigens doet hij nog veel meer: hij maakt ook websites en logo’s!
We waren erg onder de indruk van zijn kunnen en hebben hem gevraagd of hij er op 11 augustus bij kan zijn om foto’s en mogelijk ook een video te maken.

Zijn eigen persoonlijke motivatie om De Schokkerbij op deze manier te ondersteunen, zul je binnenkort kunnen lezen. Maar we vonden dat hij al op deze website vermeld moest zijn.

Pin It on Pinterest

Share This