Het kan! Zonder telescopen, microscopen en andere apparatuur, die in een groot observatorium of laboratorium thuishoren: het onzichtbare zichtbaar maken. En dit met vrij eenvoudige middelen.

Stijgbeelden
Het procede is afkomstig uit de door Rudolf Steiner geïntroduceerde antrosofie. Deze methode heeft een prachtige en poëtische naam: Stijgbeelden. Misschien denkt U dan aan ruiterstandbeelden, waarvan het paard de voorbenen trots omhoog tilt. Bijna goed! Het heeft met de natuur te maken, met beelden en met omhoog gaan.

De topkwaliteit van de Schokker honing
Via een korfvlechtcursus bij het MEC kwam Rob Triest in contact met Roelant de Vletter. Rob heeft natuurlijk ook hem kennis laten maken met de verrukkelijke Schokker honing, die Rob’s bijen op Schokland hem hebben geschonken als dank voor zijn liefdevolle verzorging en bloemrijke omgeving. Roelant bleek de mogelijkheid te hebben, om die topkwaliteit zichtbaar te maken. “Hoe dan?”, zal Rob zich afgevraagd hebben. U raad het antwoord misschien al: via het maken van een Stijgbeeld.

Hoe een stijgbeeld ontstaat
Een Stijgbeeld word gemaakt, door wat van de te onderzoeken stof op een filtreerpapier ( soort keukenrolpapier, maar dan voor in een lab) aan te brengen, en daarna met bepaalde chemicaliën in aanraking te brengen. Na een poosje tekent zich op het papier een prachtig gekleurd en gevormd stijgbeeld af, als het een hoogwaardig product betreft. In het geval van een product met een kwalitatief mindere samenstelling is het stijgbeeld simpel gekleurd en gevormd. Het lijkt magie, maar het is chemie.

Een kunstzinnig aquarel
Natuurlijk wilde Roelant graag een Stijgbeeld maken van Rob s honing. Hij had de honing al geproefd, dus verwachtte een prachtig stijgbeeld te zien te krijgen. Dat klopte precies: het Stijgbeeld van Rob s honing leek op een kunstzinnige aquarel: in tedere kleuren en zachte vormen tekende zich een rij bloemblaadjes af , hoe toepasselijk, daarmee de superieure kwaliteit van de Schokker honing. kenbaar makend. Kijk maar naar het Stijgbeeld bij dit artikel.

Een stijgbeeld liegt nooit
Wat was Rob blij met het Stijgbeeld, dat Roelant hem gemaild had. “Wauw!”, schreef hij terug. Rob was heel bij en dankbaar voor het prachtige Stijgbeeld”, dat als kunstwerk aan de muur niet zou misstaan. Hiermee kon hij niet alleen laten proeven, maar nu ook laten zien, dat zijn honing van uitstekende kwaliteit is. Een Stijgbeeld liegt nooit!

Wilt U meer weten over het maken van Stijgbeelden?
Of wilt U zelf zo n Stijgbeeld bemachtigen? Van een product, dat U verkoopt, als kunstwerk voor aan de muur, of als relatiegeschenk? Dat kan! Op Roelant s website is van alles over het procede, en over de mogelijkheden tot het laten maken van een Stijgbeeld te lezen. Er gaat een nieuwe, onbekende en verrassende wereld voor U open.

Pin It on Pinterest

Share This