2019 is het jaar van de biodiversiteit
Om hier bij stil te staan hebben we Imker Rob Triest uitgenodigd om hierover op Slingerbosch te komen vertellen.

Betere leefomgeving voor insecten
Rob Triest zet zich onder andere in voor het verbeteren van de biodiversiteit in de provincie Flevoland. Rob vertelde over zijn beroep als imker, maar heeft ons ook uitgelegd hoe we een betere leefomgeving voor insecten kunnen creëeren. Variatie in beplanting maar ook logisch nadenken is erg belangrijk.

Waarom bijenvolken sterven
Als er teveel bijenvolken zijn in een omgeving met te weinig diversiteit in de beplanting dan is er gewoonweg te weinig voedsel voor iedereen en sterven er volken.

Het boeiende leven van een bijenvolk
Tot slot liet hij nog een klein bijenvolk in een glazen kast zien en vertelde hij over de levenscyclus van de bij en wie wat doet in een bijenkorf. En hoe ontstaat een nieuwe koningin en waarom gaan bijen zwermen? Erg interessant dus en de bewoners luisterden aandachtig, stelden veel vragen.

Bijensoorten herkennen
Tot slot kregen ze een waaier met bijensoorten, zodat zij de bijen in de tuin van Slingerbosch kunnen herkennen, een zakje met bloemenmix-zaadjes om bijen en vlinders van voldoende voeding te voorzien en een leuk tijdschrift. Het was een erg leuke ochtend!

NB Ook interesse in zo’n boeiende lezing? Neem dan contact op met Rob via de contactpagina.

Pin It on Pinterest

Share This