De Knardijk kruipt als een lange groene rups door het Flevo- landschap. Dat doet ie al veel te lang. Maar dat gaat veranderen: er staat iets geweldigs te gebeuren: De Knardijk gaat zich verpoppen! Om daarna te voorschijn te komen als een prachtige bonte bloemenzee- vlinder.

Knardijk Biodivers
Is een burgerinitiatief bestaande uit Rob Triest, Ernst Dirksen, Niels van der Linden en Lumnika Triest- Kaceli. Rob zag die saaie groene rups, en dacht: “Dat kan anders. De Knardijk kan een belangrijke rol spelen wat betreft hett het versterken van de biodiversiteit, met name voor de insecten.” Hij besprak dit idee met enthousiaste burgers die hart voor de natuur hebben en iedereen probeerde in zijn eigen vakgebied deze ideeën te verwezenlijken. 

Ernst en Niels beide fotografen, realiseerden een prachtig film over de Knardijk en haar omgeving rondom. Lumnika, urban interieur architect, ontwikkelde een veelbelovend plan, waarin de biodiversiteit voorop staat maar tegelijkertijd wordt van de Knardijk en rondom haar heen, een monumentaal nationaal natuurpark gerealiseerd in het hart van Nederland.

We zien vol verwachting uit naar de verpopping van de Knardijk. Hoe ze zich verder gaat ontwikkelen dat weten we niet. Maar iets weten we zeker: We zijn trots met het indienen van het plan aan de desbetreffende instanties, daarmee hebben we als burgers geprobeerd om onze morele en ethische plicht ten opzichte van de natuur en de maatschappij te voldoen. En dit geeft een prettig gevoel!

Ernst, Niels, Lumnika en Rob.

Pin It on Pinterest

Share This