Korfvlechterij en Imkerij

 

In elke imkercursus wordt geleerd dat je de bijen suikerwater moet geven in de winter. Hobby-imker Rob Triest uit Biddinghuizen doet het anders.

Hij zorgt voor genoeg bloemen, zodat de bij eindeloos kan blijven shoppen. Zo is er het hele seizoen genoeg voor ze te eten en honing in overvloed. En dan hebben ze geen junkfood (=suikerwater) nodig.

En met zijn korfvlechterij zorgt hij dat de natuur zijn gang kan gaan.

Niet alleen de imker, maar ook jij en ik kunnen zorgen dat het weer beter gaat met onze insecten. Leer hoe we de natuur een handje kunnen helpen, want:           Bloemen -> Insekten -> Eten

 

 

Get InvolvedDonate

Het belangrijke werk van de honingbij

Wanneer je aan bijen denkt, denk je meteen aan honing. Maar misschien is dat wel eigenlijk maar BIJzaak. Want in haar zoektocht naar nectar, zorgt de bij voor de bestuiving van onze bloemen. En daardoor heeft ze een onmisbare rol in het ontstaan van voedsel voor de mens: voor ons fruit en groente.

Jammer genoeg gaat het slecht met de insekten: 75% van de insektenpopulatie is verdwenen.
Het wordt dus tijd dat we aandacht gaan geven aan deze kleine wereld, zodat we de voedselvoorziening in onze grote wereld op peil kunnen houden.

De Schokkerbij wil helpen mensen hiervan bewust te maken. Vrijwilliger Rob Triest uit Biddinghuizen geeft voorlichting aan bezoekers op WereldErfgoed Schokland, het MEC in Dronten en Natuurpark Lelystad. Kom eens kijken op een bijensafari wat zijn vriendelijke bijenvolk allemaal doet.

Door de bijenkorfen die hij vlecht, vinden bijenkolonies een plek zodat de natuur weer zijn gang kan gaan. De honing wordt hier niet uitgehaald, maar wordt gebruikt door de bijen als hun eigen voedsel.

AGENDA

Zaterdag 11 augustus
9.30 uur overhandiging korf voor Kunsthistorisch Museum Wenen

naast de Enserkerk,
Middelbuurt 3,
8319AB Schokland

VERDER
1e zondag van de maand
tijdens de Schokkerdagen
op Schokland

3e weekend van de maand
tijdens de stoomweekenden
in Dronten- MEC Dronten

A Special Thanks to Our Sponsors

Become a Merchant or Donate Today!

Get InvolvedDonate

Pin It on Pinterest

Share This