Zonder Bijtjes geen Apple’tjes. De Bij is super belangrijk voor een groot deel van ons voedsel. Momenteel gaat het niet goed met onze Bij. Wij hebben Rob Triest ontmoet en zijn verhaal gehoord. Deze man zet zich ontzettend in voor ons allemaal, hij kan heel inspirerend vertellen en maakt prachtige eerlijke producten. Hij geeft zijn bijen geen suikerwater, waardoor de bijen echte zuivere honing maken. (twee heerlijk grote potten gekregen) Daarom vonden wij het erg leuk om Rob een verrassing te geven. Nu kan hij lekker snel werken en zich bezighouden met alle andere activiteiten voor de Schokkerbij.

Saskia van Waard

MacHelp.nl

Zonder Bijtjes geen Appletjes

Met deze leuke titel opende Saskia van Waard een lovende post op Linkedin. Wat ze schrijft, klopt, zonder bijtjes ??? geen appeltjes, want zonder bestuiving geen fruit.

Maar er zit hier een appeltje onder het gras….

Lees de titel nog eens goed. Juist, er staat geen Appeltjes, maar Appletjes. Een spelfout? Zou kunnen, maar dat is het niet. Lees snel verder. En kijk naar de foto. Wat zien we daar? Het lijkt op een overhandiging, en dat is het ook.

Wie staan daar zo breed-lachend op deze print?

Het zijn Saskia van Waard en haar man Dennis Bijl, die samen Mac Help runnen,  een veelzijdig bedrijf rond hard- en software van Apple in Kampen. Ja, nu gaat er waarschijnlijk een appeltje rollen.

In het midden van de foto pronkt iemand, die zich een bekende Flevolander mag noemen, de imker en korfvlechter van De SchokkerBIJ ?, Rob Triest.

En wat is die grijze rechthoek in hun midden?

Dat is hetgeen, waar het allemaal om draait, het is een boek van chroom, in goed Engels een Chromebook.

Hoe hebben ze De Schokkerbij ontdekt?

Saskia en Dennis hebben kortgeleden een korfvlechtdemonstratie van Rob bijgewoond, en daar waren ze zeer van onder de indruk. Het verhaal, dat Rob vertelde over zijn eerlijke manier van imkeren en zijn liefde en inzet voor de natuur sprak de twee aan, en vonden het heel inspirerend.

Nadien werd er thuis genoten van de overheerlijke Schokker Honing, die de bijenvolken van Rob op Schokland hebben gemaakt.

Saskia en Dennis smeden een plan…

Rob zet zich zo in voor zijn bijen, voor de natuur en de biodiversiteit, daar willen wij graag op onze manier aan meewerken, dacht het paar. We gaan hem verrassen met iets, dat hij heel goed kan gebruiken.

Zo brak de dag aan, waarop de foto, waar ze met z’n drieën op staan, werd gemaakt. Het is geen gezichtsbedrog, het is ook niet gefoto-shopt, het is echt waar…..

Saskia en Dennis overhandigen Rob een prachtig Chromebook.

Wat een prachtig geschenk. Rob kan zijn ogen niet geloven, hij is er ontzettend blij mee. En hij zal er graag en veelvuldig gebruik van gaan maken.

Bij deze wil iedereen van De Schokkerbij Saskia, Dennis en MacHelp hartelijk bedanken voor hun gulle gift. En als de honing op is, heeft Rob weer nieuwe voor jullie klaarstaan.

Pin It on Pinterest

Share This