Van april tot september zijn er Bijensafari’s, mits de buitentemperatuur tenminste 15 graden is. De tijdsduur is ca 5 tot 6 kwartier, waarbij je van alles leert en ziet van de honingbij. Een activiteit die leuk is voor jong en oud.

De Schokkerbij is actief op de volgende locaties.

SCHOKLAND
Op dit Werelderfgoed is De Schokkerbij begonnen, vandaar de naam “Schokkerbij”. Uniek hier zijn de enorme bloemenvelden, zodat de bijen eindeloos kunnen shoppen. Op dit moment zijn hier nog GEEN bijensafari’s. Wel is er een demonstratie korfvlechten tijdens de maandelijkse Schokker- en Geologiedag (1e zondag van de maand).

DRONTEN (huidige locatie voor BIJENSAFARI’S)
Bij het MEC in Dronten was een stukje land wat niet gebruikt werd. Rob Triest gaf bij dit museum demonstraties korfvlechten (oude ambachten) en zag kansen om een stukje natuur aan te leggen voor bijensafari’s. Elke zaterdag en tijdens het Stoomweekend (3e zondag van de maand) kun je voor beide activiteiten bij het MEC terecht. Kun je je ook meteen verbazen over alle oude techniek die hier te bezichtigen is. Groepen kunnen ook op andere dagen terecht (arrangement;op aanvraag).

LELYSTAD (NIEUW)
In 2019 mag De Schokkerbij ook gaan imkeren op het Vlindereiland in Natuurpark Lelystad. Het is zover. De eerste bijensafari’s zijn ingepland! 
Data; woensdag 29 mei, zondag 30 juni en zondag 28 juli. Reserveren (en meer informatie) : via deze pagina.

BLIJF OP DE HOOGTE
Volg ons OOK op Facebook, daar houden we je ook op de hoogte. Ook zijn er andere activiteiten (zie onze agenda) waar je naar toe kunt.

KIDSPROOF
Een bijensafari is leuk voor jong en oud. Dat vinden ze ook bij de website kidsproof.nl.


Pin It on Pinterest

Share This